Block adblock-blockers

Niets vervelender dan bepaalde video's of delen van een website niet kunnen bekijken omdat je storende advertenties blokkeert met een plugin. Zo laat bijvoorbeeld vtm.be je geen video's bekijken als je een adblocker hebt:

Nu zou je je adblocker even kunnen uitschakelen op de sites in kwestie, weliswaar de eenvoudigste oplossing, maar ook een beetje 'toegeven'. Er moet toch een andere manier zijn, toch? 😃

Ik gebruik nog steeds uBlockOrigin, waarmee je alle vervelende advertenties kan uitschakelen. Wil je weten hoe je dit doet, lees dan zeker mijn vorige post.
Moest er na het inschakelen van uBlockOrigin toch nog iets door de mazen van het net glippen, kan je ook zelf advertenties aanduiden: dat lees je hier.

Enter Nano Defender!

Na wat googelen kwam ik Nano Defender tegen, een extra plugin voor uBlock Origin (of Nano Adblocker) dat adblock-blockers op hun beurt uitschakelt. Ik leg even uit hoe je aan de slag gaat:

 1. Installeer de plugin in je browser. Je vindt hem voor Chrome en Edge in de appstores. Voor Firefox kan je een .xpi-bestand downloaden, open het met je browser om de plugin te installeren.

  Gebruik je Nano Adblocker? Dan zitten de stappen er al op. Als je net als ik gebruik maakt van uBlock Origin, heb je nog iets meer werk:

 2. Abonneer je op de Adblock Warning Removal List door op de link en op OK te klikken.

 3. Abonneer je op dezelfde manier op de Nano Defender Integration list.
 4. Ga naar het uBlock Origin dashboard.

  Kies het tabblad setttings, zet I am an advanced user aan en klik op het tandwiel.

  Zoek userResourcesLocation en vervang unset door: https://gitcdn.xyz/repo/NanoAdblocker/NanoFilters/master/NanoFilters/NanoResources.txt

 5. Abonneer je op de Nano filters.
 6. Abonneer je op de Nano filters - Whitelist.
Klaar. Herstart je browser om opnieuw te genieten van alle inhoud zónder geblokkeerde delen:

Met dank aan de makers van deze plugin. De broncode en alle originele informatie vind je hier.

Veel surfplezier. 👋🏻