Over deze site

Overdag werk ik met een computer, in den IT. Daardoor word ik overstelpt met vragen als: 'Kan jij mijn printer helpen installeren?'.
Wifi configureren, computers of laptops uitkuisen, video's monteren, affiches maken, bonnetjes ontwerpen, websites programmeren, software schrijven, ... je kan het zo gek niet bedenken, of de vraag is mij al gesteld.

Meestal ga ik na zo'n vraag op zoek naar een manier om een oplossing te bedenken. Veel opzoeken (google is je vriend), proberen, falen, knoeien en prutsen om uiteindelijk toch ergens in te slagen waarmee anderen tevreden zijn.

Bij mijn collega's merk ik dat dezelfde verhalen de kop opsteken: mensen komen van alle kanten met vragen, vaak dezelfde: toolbars uit browsers verwijderen, contactgegevens synchroniseren naar een nieuwe smartphone, apps installeren en instellen, ...

Sommige mensen zijn beter met technologie dan anderen. Met deze blog probeer ik hen te helpen!

Zit je nog met computer- of smartphonevragen, heb je een idee voor een artikel, of zou je gewoonweg graag weten hoe iets werkt, stuur me een tweet of laat het hieronder achter als reactie!

Veel leesplezier!
Groetjes,

Mante